Start nieuwe schooljaar

  • Start nieuwe schooljaar

Beste ouders/ verzorgers,

Het nieuwe schooljaar staat weer op het punt van beginnen. De afgelopen periode zijn de meesters en juffen weer druk bezig geweest om alles in orde te maken voor de start op maandag de 24e.
De groepen 4 t/m 8 hebben allemaal nieuw meubilair gekregen. Groep 3 volgt later in het schooljaar. 
Ook verwelkomen we maandag a.s. een aantal nieuwe leerlingen die door verhuizing een nieuwe start op onze school maken:
Aya in groep 8, Simon, Alexandra en Sophia in groep 5 en Gideon in groep 3.
Daarnaast wensen we alle instromers een hele goede start en een fijne tijd op onze school. 

Hieronder nog een aantal praktische zaken die van belang zijn om het jaar goed te kunnen starten. O.a. Corona maatregelen, TSO en inloop 's ochtends.

Lees deze informatie a.u.b. goed door, zodat we aankomende week goed kunnen starten. 

Maatregelen Corona

Voor de grote vakantie waren er een heleboel maatregelen in en rondom de school om verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze afspraken zijn Skozok breed en komen voort uit het protocol heropening basisscholen wat voor de grote vakantie is vastgesteld. Met de start van het nieuwe schooljaar voor de deur en de oplopende besmettingsgraad, hanteren we de aankomende periode de volgende maatregelen.

De afspraken die voor u van belang zijn op een rijtje:

-Kinderen met corona gerelateerde klachten blijven thuis. Ook als een familielid besmet is met corona mogen de overige gezinsleden niet naar school komen. Twijfelt u? Bekijk dan de " Beslisboom"  van het RIVM. Hierop kunt u, aan de hand van de klachten, een juiste afweging maken. 
Link: BESLISBOOM RIVM

-Zolang het protocol geldt zijn ouders  alleen op afspraak welkom in de school. U mag dus niet zomaar zonder afspraak de school binnenlopen. (Heeft u een afspraak gemaakt, moet u klachtenvrij zijn, zie formulier  ). Graag dus telefonisch of per mail een afspraak maken met de leerkracht. 
Ook de eerste lesdag, voor kinderen soms best wel spannend, mogen er dus geen ouders zonder afspraak de school in. Voor de grote vakantie is dat overigens super goed gegaan, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dat nu ook goed gaat lopen. ( formulier  ).

-Het grote schoolplein is weer toegankelijk voor ouders.  Onze voorkeur heeft echter nog steeds om afscheid te nemen aan het hek zodat er geen grote groepen ouders bijeen staan op of rond het plein. 

-Het kleine schoolplein bij de kleuters is nog niet toegankelijk voor ouders. De leerkrachten lopen buiten om de kinderen bij de poort op te halen. Het schoolplein is te klein om alle ouders van de peuters en kleuters te ontvangen. Dat ging ontzettend goed, in de periode voor de grote vakantie, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dat ook nu weer goed gaat! 
Hopende u hierbij op uw begrip!

-Hulpouders (TSO, bibliotheek, enz.) mogen de school in als ze geen klachten hebben. (ook volgens afspraak)

-Informatie/inloop avonden gaan vooralsnog niet door met grote groepen ouders in de school. Deze vinden op een andere (gezamenlijk afgesproken) manier plaats. Informatie volgt nog. 

-Ouderavonden (kennismakingsgesprekken en kind-ouder gesprekken) kunnen, volgens afspraak, wel gewoon doorgaan. Hierbij wordt wel de 1,5 meter gehandhaafd. 

-In de verschillende groepen wordt zo veel mogelijk geventileerd. (M.b.v. ventilatoren en ramen die open staan)

-We schudden geen handen en gebruiken geen  andere fysieke manieren van begroetingen.

-We houden onderling de 1,5 meter afstand. Naar kinderen toe is dat volgens protocol niet nodig.

-Zolang de maatregelen gelden alleen verpakte traktaties bij verjaardagen. 

TSO  (overblijf/ tussenschoolse opvang)

Met ingang van het nieuwe schooljaar is er weer de mogelijkheid om over te blijven op school. (maandag-dinsdag en donderdag)
Strippenkaarten hiervoor kunnen gekocht worden op maandag en donderdagochtend tussen 8.15-8.40- uur. ( 15 euro voor 11 strippen of 7,50 voor 5 strippen)
Om te voorkomen dat er s ochtends veel volwassenen de school in komen hebben we samen besloten dat de verkoop plaatsvindt onder het fietsenhok bij de hoofdingang. Hopende op uw begrip. 

Inloop 's ochtends en 's middags

Voor alle groepen hanteren we het aankomende schooljaar een inloop.
Tussen 8.20 uur en 8.30 uur verwachten we alle kinderen in de groep. Er hoeft niet meer gewacht te worden op de bel.
Dit zorgt voor een rustigere, meer gespreide inloop en zorgt er daarnaast voor dat de dag sneller en meer gestroomlijnd wordt opgestart. 
De ingangen houden we hetzelfde als voor de vakantie. Groepen 1-2 door de eigen ingang en de groepen 3 t/m 8 door de hoofdingang. 
's Middags hanteren we een inloop tussen 13.05 en 13.15 uur. Bij binnenkomst kunnen de kinderen direct de klas in.

Team bs de Schatkist

Terug naar het overzicht

Een virtuele rondleiding door ...

Een virtuele rondleiding door de school

Bent u benieuwd hoe onze school er van binnen uitziet? ...

Carnaval op de Schatkist

Carnaval op de Schatkist

Ondanks de maatregelen, toch nog een beetje carnaval ...

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Wat fijn om alle kinderen weer op school te zien!!