Schoolreis 2018

  • Schoolreis 2018

Schoolreis 2018                      

Beste ouders en leerlingen,

Binnenkort gaan de kinderen van de Schatkist weer op schoolreis!

De groepen 1 en 2 gaan op donderdag 24 mei naar De Hooiberg in Bladel. (www.speelboerderij.nl)

De kleuters vertrekken rond 9.00 u. met de bus vanaf de Hufkesstraat en tussen 15.15 u. en 15.30 u. worden zij weer op school verwacht. Het is handig als de kleuters schoenen aan hebben waar ze lekker op kunnen spelen, maar die ze ook makkelijk zelf aan- en uit kunnen trekken.
Alle leerlingen zorgen zelf voor een lunchpakket. Ze krijgen onbeperkt ranja bij De Hooiberg. Zakgeld hebben de kleuters niet nodig. De school trakteert op een ijsje.

De groepen 3 t/m 7 gaan ook op donderdag 24 mei op schoolreis. Zij gaan naar Irrland (www.irrland.de), nét over de grens in Duitsland. Hier hebben we vijf jaar geleden ook een fantastische dag beleefd!

Zij vertrekken al om 8.30 u. met de bus aan de Hufkesstraat  en zullen rond 17.00 u terug zijn in Budel. Ze worden 's morgens om 8.15u op school verwacht!
Ook deze leerlingen zorgen zelf voor een lunchpakketje (+ drinken). Eigenlijk is het niet nodig maar wil je tóch zakgeld meenemen, dan maximaal €3, -.

Deze leerlingen hebben een identiteitsbewijs nodig (paspoort of ID kaart). Ook hebben zij een kopie nodig van het pasje van de ziektekostenverzekering (voor- én achterkant). Wanneer u nog een oud pasje hebt, is een kopie niet genoeg. U kunt dan kosteloos een nieuw pasje aanvragen en daar een kopie van maken. Informeert u even bij uw eigen ziektekostenverzekering.

Zowel het identiteitsbewijs als de kopie van het ziektekosten pasje worden op woensdag 23 mei bij de eigen leerkracht in bewaring gegeven tot het einde van de schoolreis, zodat het risico op verlies tot een minimum beperkt wordt.

De leerlingen uit groep 3 en 4 gaan in groepjes onder begeleiding van ouders, stagiaires of leerkrachten in Irrland spelen. De leerlingen van groep 5 en 6 gaan ook in groepjes, maar zonder begeleiding het park verkennen.

Als we op de plek van bestemming aankomen, richten wij eerst twee centrale verzamel- en meldplaatsen in waar altijd iemand van de begeleiding aanwezig is.

Daarnaast gaan er voldoende mensen mee om álle leerlingen te begeleiden. Ook gaat er altijd een auto mee voor het geval er een kind ziek wordt en naar de dokter/huis gebracht moet worden.

In Irrland zijn wat kleine waterspeeltoestellen. De kinderen van groep 5, 6 en 7 mogen bij warm weer badkleding (en zonnebrandcrème!) meenemen. De kinderen van de groepen 3 en 4 nemen bij warm weer alleen een handdoekje mee. Zij gaan niet het water in, maar kunnen wel met water en zand spelen.

De kosten voor beide uitstapjes worden dit schooljaar betaald uit de ouderbijdrage.

Mocht u nog vragen hebben, blijf er niet mee rondlopen maar loop even binnen bij de leerkracht van uw kind.

Wij gaan er met zijn allen weer een fantastische dag van maken.

Team De Schatkist                                                        

Terug naar het overzicht

Carnaval op de Schatkist

Carnaval op de Schatkist

Ondanks de maatregelen, toch nog een beetje carnaval ...

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Wat fijn om alle kinderen weer op school te zien!!

Nieuwe beslisboom

Nieuwe beslisboom

Wat moet u doen in geval van klachten bij uw zoon of ...