Mediamasters

  • Mediamasters

Samen met nog 150.000 andere leerlingen heeft onze groep 8 gestreden om de titel ‘meest mediawijze klas van Nederland’.
Het was een interessante week waarin de leerlingen van groep 8 in spelvormen veel hebben geleerd over virtual reality en augmented reality, cyberpesten, cybercriminaliteit en nog veel meer over de online wereld waar we in leven. Afgelopen vrijdag was de finaledag en vandaag was de uitslag.

Met trots kunnen we vertellen dat groep 8 2e is geworden!

De prijs die daaraan vast zit is een excursie naar het EYE filmmuseum in Amsterdam. Weer een leuk en leerzaam uitje op de planning van groep 8 dus!

Verslag leerlingen groep 8:
Wij hebben meegedaan met mediamasters en zijn 2e geworden van Nederland, en daar zijn we heel erg blij mee.

Van mediamasters hebben we erg veel geleerd. Programmeren, AI, AR, VR, auteursrecht, portretrecht en vooral dat je geen info op social media moet zetten waar je later spijt van krijgt of gevaarlijk kan zijn. Op de thuispagina konden we jokers verdienen die we in de finale konden inzetten. Het filmpje maken was heel leuk, en we hebben daardoor veel over kinderrechten geleerd (hieronder staat een link). De vragen waren erg moeilijk. De gamemaker had bij een aantal kinderen een VR bril opgezet en toen kwamen ze in een wereld die de gamemaker had gemaakt. Bij ieder level konden ze een deur openen. Maar als ze de foute deur hadden dan was het game over. Bij ieder level moesten we 5 vragen beantwoorden als we er 4 goed hadden kregen we een joker voor in de finale. Een joker kan je punten verdubbelen of je meer tijd geven. De spelers in het spel waren: Jimmy, Isha, Sharon en natuurlijk de gamemaker. De finale bestond uit 15 vragen. Je kon bij elke vraag kiezen of je de makkelijke of de moeilijke vraag wou. Ook kon je kiezen of je een joker in wilde zetten wij hadden 11 jokers. Na de finale was het afwachten tot maandag. En toen kregen we het nieuws dat we 3e waren van heel nederland. En toen we klaar waren met gym stond er op de site van mediamaster dat we 2e waren. We zijn heel blij met de prijs die we krijgen. Want we gaan met de hele klas naar het EYE filmmuseum in Amsterdam. We gaan onze eigen film scene maken voor een green screen, en we krijgen een filmquiz in de mini cinema. Wij zijn heel blij.   

https://www.youtube.com/watch?v=HlyprlbMt9I

Terug naar het overzicht

Carnaval op de Schatkist

Carnaval op de Schatkist

Ondanks de maatregelen, toch nog een beetje carnaval ...

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Wat fijn om alle kinderen weer op school te zien!!

Nieuwe beslisboom

Nieuwe beslisboom

Wat moet u doen in geval van klachten bij uw zoon of ...