Prikactie

  • Prikactie

Beste ouder(s), verzorger(s),

Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun.

Onder andere de werkdruk en de lage salarissen voor leerkrachten in het basisonderwijs hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er te weinig nieuwe leerkrachten beschikbaar zijn. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren nog zal gaan groeien. Het wordt zo steeds moeilijker om afwezige leerkrachten te vervangen.

In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf!

We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen, niet in gevaar.

U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen.  

Op 27 juni zullen veel basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal, zo ook De Schatkist. Dit houdt in dat de school om 09.30 uur begint. Tot die tijd is de school gesloten. Om 09.25 uur gaan de poorten open en zijn uw kinderen van harte welkom op de speelplaats.

Op dezelfde dag zal in Den Haag de petitie overhandigd worden aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u. 

Met vriendelijke groet,

Team De Schatkist

Terug naar het overzicht

Carnaval op de Schatkist

Carnaval op de Schatkist

Ondanks de maatregelen, toch nog een beetje carnaval ...

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Wat fijn om alle kinderen weer op school te zien!!

Nieuwe beslisboom

Nieuwe beslisboom

Wat moet u doen in geval van klachten bij uw zoon of ...