Sint op de Schatkist

  • Sint op de Schatkist

Sinterklaas blust een brandje op De Schatkist!

Wat een spannende maandagochtend voor de kinderen van basisschool De Schatkist. Zou Sinterklaas wel komen? En hoe zou dat allemaal gaan?
In de weken daarvoor waren alle kinderen volop bezig geweest om lekkere taartjes te bakken voor Wellespiet. Wellespiet wilde namelijk een heerlijke taart maken voor de verjaardag van de Sint, maar hij had nier nogal wat hulp bij nodig. Op de ochtend van 5 december stond de taart in de oven op de speelplaats…. maar dit ging al snel helemaal mis! De oven sloeg op hol en de rookpluimen kwamen eruit… de stekker uittrekken hielp maar even en ook het blussen van conciërge Jac hielp niet. Gelukkig was daar dé oplossing! Een heuse brandweerwagen kwam het schoolplein oprijden mét Sinterklaas en zijn pieten. De brandweer overzag de situatie direct en gooide een blusdeken over de rokende oven. Klasse! Daarna kon Sinterklaas de kinderen van de Schatkist eindelijk toespreken en werden er enkele liedjes gezongen.

De hele ochtend was de Sint met zijn pieten op de Schatkist en bracht een bezoekje aan alle klassen. In de lagere groepen waren er optredens en vertelde Sint wat over de groep. In groep 6-7-8 hadden de kinderen Sinterklaas geholpen door prachtige surprises te maken voor elkaar. De pieten zorgden ervoor dat in alle groepjes cadeautjes werden gebracht en dat leverde natuurlijk vele blije kindersnoetjes op.

Een geweldige ochtend, we hopen dat Sinterklaas ook volgend jaar weer een bezoekje brengt aan onze school. 

Terug naar het overzicht

Open dag 2021

Open dag 2021

Meld u aan voor onze open dag op woensdag 27 januari. U ...

Een dagje op de Schatkist

Een dagje op de Schatkist

Een tijdje geleden heeft een fotograaf een ochtend op de ...

Schoolontbijt

Schoolontbijt

Vanochtend hebben alle kinderen genoten van een heerlijk ...