Sint op de Schatkist

  • Sint op de Schatkist

Sinterklaas blust een brandje op De Schatkist!

Wat een spannende maandagochtend voor de kinderen van basisschool De Schatkist. Zou Sinterklaas wel komen? En hoe zou dat allemaal gaan?
In de weken daarvoor waren alle kinderen volop bezig geweest om lekkere taartjes te bakken voor Wellespiet. Wellespiet wilde namelijk een heerlijke taart maken voor de verjaardag van de Sint, maar hij had nier nogal wat hulp bij nodig. Op de ochtend van 5 december stond de taart in de oven op de speelplaats…. maar dit ging al snel helemaal mis! De oven sloeg op hol en de rookpluimen kwamen eruit… de stekker uittrekken hielp maar even en ook het blussen van conciërge Jac hielp niet. Gelukkig was daar dé oplossing! Een heuse brandweerwagen kwam het schoolplein oprijden mét Sinterklaas en zijn pieten. De brandweer overzag de situatie direct en gooide een blusdeken over de rokende oven. Klasse! Daarna kon Sinterklaas de kinderen van de Schatkist eindelijk toespreken en werden er enkele liedjes gezongen.

De hele ochtend was de Sint met zijn pieten op de Schatkist en bracht een bezoekje aan alle klassen. In de lagere groepen waren er optredens en vertelde Sint wat over de groep. In groep 6-7-8 hadden de kinderen Sinterklaas geholpen door prachtige surprises te maken voor elkaar. De pieten zorgden ervoor dat in alle groepjes cadeautjes werden gebracht en dat leverde natuurlijk vele blije kindersnoetjes op.

Een geweldige ochtend, we hopen dat Sinterklaas ook volgend jaar weer een bezoekje brengt aan onze school. 

Terug naar het overzicht

Coronavirus

Coronavirus

School dicht. In ieder geval tot 6 april.

Aanmelden voor schooljaar ...

Aanmelden voor schooljaar 2020-2021

Wordt uw kind vóór 1 juni 2021 4 jaar, meld hem/haar dan zo ...

Prinsenbal 2020

Prinsenbal 2020

Met trots presenteren we u, het nieuwe prinsenpaar 2020!! ...