Schoolplein van de toekomst

Vandaag vierden we dat we de 100e school in Noord-Brabant zijn, die aan de slag gaat met de subsidie voor het Schoolplein van de toekomst!

Zoals we u eerder al hebben laten weten ligt het ontwerp klaar en is de subsidie toegekend. De komende weken worden de puntjes op de i gezet waardoor er in de zomervakantie gestart kan worden met de uitwerking van deze mooie plannen.

In ons plan staat vergroening centraal. We verruilen 500 m2 stenen voor een groen, klimaatbestendig plein met meer bomen en planten en natuurlijke speel- en waterelementen. Vergroening van het schoolplein is hard nodig. Bijna al het regenwater verdwijnt op dit moment direct in het riool. Daarnaast biedt het nieuwe schoolplein diverse, natuurlijke speelelementen.

Rubberen tegels worden vervangen voor boomschors. Stenen gaan eruit, bomen, struiken en planten erin.

De gemeente Cranendonck sluit aan door het regenwater af te koppelen en te verwerken op het speelplein middels een wadi, het aanleggen van ringleidingen en het verwijderen van bestrating zodat regenwater goed in de grond kan zakken.

Wethouder Marcel Lemmen: “De gemeente heeft intensief met de school samengewerkt om tot een plan te komen. De jeugd is de toekomst. Op deze manier brengen we klimaat en duurzaamheid op een praktische manier onder de aandacht én zijn de school en de directe omgeving bestand tegen hitte en forse buien.”

Met lesmaterialen worden de leerlingen bewust gemaakt van het klimaat, de veranderingen en de gevolgen hiervan.

In het fotoalbum vindt u enkele foto's van vandaag!

Daarnaast was vandaag ook de pers aanwezig. Via onderstaande link komt u bij het persbericht en een kort filmpje.
https://schoolpleinenbrabant.nl/100ste-groene-schoolplein-in-brabant/

Terug naar overzicht