De Schatkist schittert op scholentoernooi


Woensdag 18 april stond het jaarlijkse voetbaltoernooi voor groepen 7 en 8 uit Cranendonck op de agenda. De Schatkist speelde mee met 2 mixteams en een meidenteam. De weergoden waren iedereen zeer gunstig gezind, want met 25 graden was het een prachtige dag om een potje te voetballen. 

Vooraf werd gesproken over sportiviteit waarbij o.a. aandacht werd geschonken aan beslissingen van de scheidsrechter accepteren, een hand geven na de wedstrijd aan tegenstanders en scheidsrechters en positief coachen. Alle teams hebben dit geweldig opgepakt en er werd zelfs een erehaag gemaakt voor andere scholen die een prijs op kwamen halen. Ook was er verbroedering tussen de diverse scholen. Tijdens de finale van Treasure Mix 1 - De Boogurt zaten de meiden van beiden groepen 8 gezellig bij elkaar om de teams aan te moedigen. Grote klasse!

Uiteraard werd er ook echt wel gestreden om iedere bal en leverde dit ook nog eens prachtige resultaten op. In de recreatiepoule speelde Treasure Mix 2 de finale, maar daarin moesten ze hun meerdere erkennen in hun tegenstander met als gevolg een prachtige 2e plaats. In de meidenpoule was het spannend, want het was moeilijk om een goal te maken. Met 1 doelpunt verschil mochten de meiden toch nog om de 3e en 4e plaats spelen tegen De Boogurt Babes. Een spannende wedstrijd waarin uiteindelijk de Treasure Girls met 1-0 wisten te winnen en er met de 3e prijs vandoor gingen.

In de prestatiepoule speelden Treasure Mix 1 een zinderende halve finale tegen St. Joan uit Soerendonk. Al snel keken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Ons team leek even de koppies te laten hangen, maar dat was maar schijn... ze kregen het voor elkaar om de achterstand om te buigen in een gelijke stand waarna strafschoppen moesten worden genomen om de beslissing te forceren. 3 strafschoppen per team bleken niet genoeg, want ze werden allemaal raak geschoten. Daarna was het om en om schieten en trok uiteindelijk De Schatkist na 9 rake penalty's aan het langste eind. De finale was, met alle respect voor de tegenstander, vrij eenzijdig en werd met 3-0 gewonnen. Een eerste prijs en dus voor het 2e jaar op rij de wisselbeker mee naar De Schatkist!

Kinderen, supporters en coaches: bedankt voor de fantastische middag!

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

Rijksmuseum

We hebben een tijdje in de bus gezeten, maar dat was de ...

Meerdere groepen

Koningsdag

De Schatkist komt al in de stemming voor Koningsdag! As. ...

Groep 8

Voorleeskampioenschap

Sanne heeft onze school vandaag vertegenwoordigd tijdens ...

Groep 8

Mediamasters

Samen met nog 150.000 andere leerlingen heeft onze groep 8 ...

Groep 8

Afsluiting kbw was ‘Thrilling’

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar: ‘Gruwelijk ...

Groep 8

Moni op bezoek

Na Plavo was deze week Moni op bezoek bij ons op school. ...

Meerdere groepen

Reflection Day

Een zeer nuttige en goede presentatie over zichtbaarheid in ...

Meerdere groepen

Fietskeuring

Vrijdag voor de herfstvakantie zijn alle fietsen gekeurd. ...

Groep 8

Natuur - hefbomen

Wie niet sterk is moet slim zijn... Luuk was zo slim dat ...

Groep 8

Leren leren: Plavo

Vandaag was de introductie van ons eerste 'leren leren' ...

Meerdere groepen

Schatkistdag bovenbouw

Gisteren hebben de kinderen van de bovenbouw gestreden ...

Meerdere groepen

Schooljaar officieel geopend

Vrijdag 1 september werd om 9u het schooljaar officieel ...

Meerdere groepen

Start schooljaar

We gaan weer beginnen! Over een uur verwachten we alle ...